Robijn - litter

Born 22-09-2020

6 boys & 5 girls

Black Velvet Hidden in the Woods

Spa Sensation Hidden in the Woods

Carribean Dream Hidden in the Woods

Forever Gold Hidden in the Woods

Fresh Sky Hidden in the Woods

Orange Rush Hidden in the Woods

Silk and Soft Hidden in the Woods

Rose Chique Hidden in the Woods

Velvet Bouquet Hidden in the Woods

Paradise Secret Hidden in the Woods

Kokos Sensation Hidden in the Woods

 

JCH Vestafjell's Quite Knight

"Chapeau"

HD A     ED 0     Ogen voorlopig vrij

GR_PRA1 Vrij     GR_PRA2 Vrij     ICT-A vrij

Sizzini Hidden in the Woods

"Fien"

HD A     ED 0     Ogen voorlopig vrij

GR_PRA1 Vrij     GR_PRA2 Vrij     ICT-A drager


Let's get started!


Datum 

25-07-2020

01-08-2020

08-08-2020

17-08-2020

22-08-2020

29-08-2020

05-09-2020

12-09-2020

19-09-2020

Omvang voor achterpoot

61 cm

61,5 cm 

61,5 cm

62,5 cm

65,5 cm

71 cm

74,5 cm

82 cm

87 cm

Omvang midden rib

75 cm

75 cm

77 cm

79 cm

79 cm

81 cm

84 cm

89 cm

91 cm

Omvang achter rib

65 cm

65,5 cm

67 cm

67 cm

69 cm

78 cm

85 cm

94 cm

96,5 cm

Gewicht

33,4 kilo

34,0 kilo

35,75 kilo

38,55 kilo

41,45 kilo

Geen gewicht helaas!13-07-2020

Vandaag belde Marielle dat Fien loops is geworden, spannend spannend spannend! Nu begint het wachten echt. Fien ligt heerlijk relaxt en ontspannen in de tuin en geniet van het mooie weer!

16-07-2020

Hup in de auto en rijden maar :) Vandaag heb ik Fien opgehaald bij Marielle & Niek en hebben we de "hondenruil" gedaan. Bubba gaat lekker logeren bij Marielle & Niek en Fien komt gezellig met ons mee. Voor dinsdag 21 juli plannen wij haar eerste progesteron afspraak in. Hiermee proberen we zo goed mogelijk te bepalen wanneer Fien haar eisprong zal zijn, en dus het beste moment is om een bezoekje aan haar toekomstige man "Chapeau" te brengen.

17-07-2020

Even de voetjes & oortjes bijwerken,.... nee laten we toch een volledige SPA sessie doen. Je moet tenslotte wel knap voor de dag komen als je je toekomstige "husband" gaat ontmoeten. Dus tijd om in bad te gaan 🛁 
Shampootje & masker toe, Fien ruikt heerlijk en ze is gelijk voorzien van een lekker zomerse frisse coupe ✂️

Op de foto zie je Fien na haar SPA sessie ❤️

 

21-07-2020

Vanmorgen @ de dierenarts hebben we voor het eerst bloed geprikt om de progesteron waarde te bepalen. Deze was voor Fien 2,58 op dit moment. Dit is nog te laag, dus een nieuwe afspraak staat ingepland op donderdagmiddag! We duimen nog even verder ☺️


23-07-2020

Einde van de middag hadden we wederom een afspraak bij de dierenarts voor een progesteron test. Het was even wachten op de uitslag omdat het apparaat storing had. Om 20;15 werden we gebeld dat Fien al op 9,35 stond. Heel snel doorgestegen! Na vliegens vlug overlegd te hebben besloten om direct een bezoekje aan Chapeau te brengen. Marielle is letterlijk direct in de auto gesprongen en zo ontmoette wij elkaar op de snelweg 😁 --> zie de screenshots van de live locatie op Whatsapp! Fien en Chapeau vonden elkaar meer dan leuk, wat na een heerlijk speelkwartiertje eindigde in een mooie dekking in de romantische avond zon 🌞 ☀️ ❤️

24-07-2020

Doordat Fien van dinsdag naar donderdag zo snel is gestegen hebben we 24 uur later nogmaals een bezoekje aan Chapeau gebracht 💕 Nu kunnen we enkel heel hard duimen en aftellen tot de echo die ik volgende week zal inplannen. Dit zal zo rond de 28ste - 30ste dag van de dracht gebeuren. Als de datum bekend is deel ik die uiteraard met jullie 😉

02-08-2020

Inmiddels zijn we alweer ruim een week na de dekking. Een rustige periode. Zaterdag hebben we Fien weer teruggebracht naar Marielle & Niek en is Bubba weer met ons mee naar huis gegaan. We gaan keihard duimen de aankomende weekjes dat er iets heel moois in Fien haar buikje groeit 💕 Fien speelt in de tussentijd heerlijk met haar familie, en komt vaak even een knuffeltje halen.

 

Dan nog een belangrijke mededeling; de echo staat gepland op vrijdag 21 augustus 🤞

11-08-2020

Een zomerse update met deze enorm warme dagen.  Af en toe maar even afkoelen in de private doggy pool 😎 

 

Marielle moet wel haar best doen om Fien erin te krijgen, want Fien verkiest zelf toch de vieze sloot boven deze ultra clean private doggy pool! Die vieze sloot slaan we voor nu maar even over ivm haar "hopelijke" dracht en de bacteriën in het zoete vieze water. 

 

Ik zal bovenaan de pagina nog een overzicht van Fien haar omvang plaatsen, die proberen we elke week even op te meten - met dank aan Marielle.


18-08-2020

Alweer een weekje verder! Gelukkig inmiddels wat afgekoeld nu ik dit schrijf en daarna gaan we weer lekker naar Hollands weer toe! 20-22 graden, een stuk lekkerdere temperatuur voor de hondjes. 

 

Het is aftellen geblazen. Aanstaande vrijdagochtend is de echo. Nog drie nachtjes slapen 😁

 

Stiekem,....maar dan ook echt stiekem denken zowel Marielle als ikzelf dat Fien drachtig is. Ze heeft de afgelopen 3 dagen haar ontbijt zo goed als laten staan. Een boterhammetje gaat er wel goed in en daarna haar avondmaaltijd. Dit wat misselijke gevoel wat de vrouwen onder ons wellicht ook hebben meegemaakt gedurende hun zwangerschap speelt vaak vooral 's morgens op. Bij honden hebben we dit vaak een dag of 1-5 alhoewel niet elke hond er last van heeft.

 

Hopelijk voelt Fien zich 's ochtends snel weer goed genoeg om toch lekker haar ontbijtje naar binnen te werken. Verder gaat het heel goed met haar en knuffelt ze er lekker op los! 

 

Op de foto nog even lekker ter verkoeling met haar beste vriend Djoek 💕  een zoon van Bubba.

26-08-2020

Vrijdag 21-08 was het zo ver, echo tijd! . Zoals de foto hierboven al verklapt is Fien inderdaad drachtig! Toen het echo apparaat Fien haar buikje raakte was het meteen raak, en zagen we direct al meerdere vruchtjes. Het tellen begon,...en het aantal pupjes wat Fien in haar buikje verstopt heeft was niet mis. Maar liefst 11 puppies hebben we kunnen zien op de echo - whoow! Even slikken voor ons allemaal, want dat zijn er wel heeeeel veel,... maar eenmaal bekomen van de schrik gaan we natuurlijk ons uiterste best doen om Fien zo goed mogelijk voor te bereiden op hetgeen allemaal komen gaat. Voor nu zijn dat een extra maaltijd (lunch) zodat zij genoeg voedingstoffen binnen krijgt. Een leuke quote die bij Marielle thuis dezelfde avond nog genoemd werd toen Fien & Djoek een koekje kregen: "Fien, moet ik jou nu 12 koekjes geven? 😋" 

 

Fien is zelf nog hartstikke fit en rent nog graag achter de vogels aan in de tuin. Gelukkig maar, die fitheid kan zij straks goed gebruiken! 

04-09-2020

Vandaag is Fien 6 weken drachtig. Haar buik zal vanaf nu echt een flinke groei gaan inzetten wat al te zien is in de meting van vorige week.

 

Terwijl wij hebben genoten van een weekje vakantie heeft Fien heerlijk genoten van een heerlijke SPA bij Marielle.

 

Fien haar maaltijden breiden we flink uit, zodat zij genoeg voedingstoffen kan opnemen voor de groei van de pups.

 

Onderstaand een leuke fotoserie van Fien@SPA Marielle!

En het eindresultaat, Fien weer heerlijk Fris & Fruitig! 


12-09-2020

De tijd tikt verder,...Fien is momenteel al ruim 7 weken drachtig wat betekent dat het grootste gedeelte er inmiddels echt op zit. Haar buik is enorm gegroeid zoals ook te zien is op bovenstaande foto welke vorig weekend is gemaakt.

 

Het laatste weekje bij Marielle & Niek. Extra veel knuffels, stiekem lekker op de bank en nog even optimaal genieten van Fien haar aanwezigheid. Zondag (13-09) zullen Robbert, Lotus & ik Fien ophalen. Bubba neemt haar plekje in 💕

 

Langzaam maken we hier in Oosthuizen alle spulletjes klaar voor de bevalling. Nieuwe vetbedden in allerlei leuke kleurtjes zijn van de week binnen gekomen, de handdoeken zijn nogmaals gewassen en alle andere attributen die nodig zijn tijdens de bevalling zijn weer verzameld. Richting volgend weekend zullen we ook de eetkamertafel naar boven verhuizen & de werpkist gaan opzetten. Zo kan Fien tijdig aan de werpkist wennen.

 

 

19-09-2020

We zijn de 8 weken gepasseerd. Het is nu echt aftellen geblazen. Letterlijk de laatste loodjes!  En wellicht daarmee ook de laatste update in het drachtboek, wie zal het zeggen.

 

Fien haar laatste loodjes zijn zwaar. Buik zit in de weg en comfortabel liggen is niet altijd heel makkelijk. Het eten ging halverwege de week een stuk minder, maar inmiddels heeft ze dat weer aardig opgepakt. Wel alleen vleesjes uiteraard 😏

 

De wandelingen zijn kort, maar wel wat vaker om tussendoor even een plasje te doen. Haar laatste kleine wasbeurt hebben we deze week ook gedaan. Ze is er helemaal klaar voor! Voetjes, oortjes, staart & broek bijgeknipt - ze ziet er prachtig uit!

 

Fien slaapt veel op haar favoriete plekje in de schaduw op het gras in de tuin. Fijn dat het nu niet mee zo warm is en toch lekker weer om buiten te zijn.

 

Op de foto's hiernaast is inmiddels ook te zien hoe onze huiskamer is omgebouwd. De eetkamertafel eruit & de werpkist erin! 

 

Ik voeg ook een foto toe van hoe het er nu uit ziet aan de binnenkant van Fien haar buik - wellicht leuk voor jullie om te zien 💕